
Q:  When can I put out campaign signs?

Q:  Where and how can I put up signs?

Q:  What happens if I don't follow the rules?

On Private Property

   You must have the property owner's permission
   Signs must not be larger than 16 ft2in size, though they may have words/images on both sides of 
the sign
   Signs must be secured to a building, fence posts, or other immovable object

In the Right-of-Way & Public Squares

    The CTUIR Board of Trustees has identified 3 public square areas to place signs for this election 
(see the attached map for those approved locations) 
   Signs may not be any larger than 4 ft2 in size, though they may have words/images on both sides 
of the sign
   Signs must be at least 5 feet away from the roadway/edge of pavement
   Signs must be at least 75 feet away from any voting place
   Don't attach signs to any public property or post them in a way that could damage public property
   Signs should be constructed on stakes that can be pressed into the ground by hand.  Do not place 
signs that require digging or driving posts into the ground to install
   Signs cannot be grouped together to form a chained message (see the attached diagram for 
example)

A:  Signs can be placed starting Saturday, September 30, 2023.  And they must be removed by 
Wednesday, November 29, 2023.

A:  If any of your campaign signs violate the rules, you will receive a warning and be asked to modify or 
remove the sign.  If you do not remove the sign or fix it so that it meets the rules within 48 hours, you may 
receive a citation from CTUIR, which may be referred to Tribal Court.

For full sign regulations, see the CTUIR Land Development Code section 18.040(2) as adopted by the Board of Trustees.  
Handout updated July 21, 2023.

CTUIR Election Signs



Approved Public Square Locations 
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Examples of Sign Placements & Types 
 
 
 
 
 

Allowed! 
Attached to a wall or fence on private property with 
permission of the owner, and less than 16’ square feet 

NOT ALLOWED: 
Larger than 4 square 
feet, and blocks vision 
from driveway, and a 
post is not allowed in a 
right-of-way 

 
 
 
 
 
 

ALLOWED! 
Attached to posts on 
private property with 
permission of the owner, 
and is less than 16 sq feet 
per side. 

 
 
 
 
 

Allowed! 
Less than 4 sq feet 
and more than 5’ 
to roadway 

 
 
 

NOT ALLOWED: 
Closer than 5’ to roadway 

 
 
 

NOT ALLOWED! 
Creates a chained message 
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